Blog

Campionii, deciși în ultima etapă!

Lider în prima parte a sezonului, Victor Irimia a fost detronat chiar în ultima zi și titlul categoriei Rookie C60, la care aspira întregul pluton în această ultimă etapă, a mers către Rareș Gabriel Enescu. O singură manșă câștigată a fost de ajuns pentru ca Enescu, ajuns de alte nouă ori pe podium, să-l învingă pe Irimia pentru doar 7 puncte. Adrian Mihai Șerban a încheiat această campanie pe poziția a treia, însă în cele trei curse de la Prejmer am avut parte de o dominație a perechii David Botond - Andrei Datcu. Cu 6 victorii din ultimele 7 starturi, Botond ar fi putut deveni campion dacă n-ar fi ratat prima etapă.

La categoria Promo KM am avut parte de stabilitate, aceiași tineri piloți evoluând în ultimele două etape: Eric Berbecel, Patrick Crăciun, Andreas Drugău, Andrei Lucas Rusu, Valeriu Gabriel Sescu-Ursu, David Alexandru Sisieac și Alexis Luca Stan.

Revenit la Prejmer după etapa perfectă din urmă cu o săptămână, Luca Paul Viișoreanu a continuat în aceeași notă și a preluat șefia în clasamentul categoriei Junior ROK de la Kevin Vlăsceanu după ce l-a învins în primele două manșe finale. Momentul decisiv al sezonului s-a produs însă la startul în turul de formare al ultimei curse, atunci când Viișoreanu nu s-a putut pune în mișcare în timp util și a fost condamnat la o cursă solitară pe ultima poziție, așteptând clasarea finală a rivalului său. Vlăsceanu a avut de luptat din greu cu Zoe Florescu Potolea și cu Alexandru Boltașu, reușind în final să încheie pe 2 și să-și asigure titlul. Boltașu a obținut prima victorie a sezonului, care i-a adus totodată și clasarea finală pe 3 în acest sezon.

Costin Tudor Ion a defilat în ultima etapă, prelungindu-și seria victoriilor cu al patrulea weekend perfect. Podiumul sezonului a fost completat de Andrew Denis Boriceanu și Andrei Godeanu, însă animatorul curselor din această rundă decisivă a fost Laurențiu Mardan, care a dominat subcategoria Gold (unde titlul a mers către Bogdan Irimia) și a purtat frumoase bătălii cu tinerii din avanposturi.

365 de puncte (13 victorii și 2 locuri secunde) a fost cel mai mare total pentru un campion RKM în 2021, bornă atinsă atât de Costin Tudor Ion, cât și de Patrick Săliștean la categoria Micro ROK. Acesta a fost învins de Răzvan Ciobanu în manșa de sâmbătă, dar a recidivat duminică cu ambele curse câștigate. Lupta pentru poziția a treia la general a fost deosebit de intensă, fiind decisă în ultimul sprint, în care Raul Teodor Secară s-a răsucit în calea lui Robert Pulbere, iar Ioan Alexandru Buturean a profitat pentru a completa podiumul sezonului. Pentru doar un punct și jumătate, Antonia Vidican a cucerit trofeul Micro ROK Ladies în fața Carlei Maria Roșu.

6 din 6 pentru Tudor Jercan la Prejmer - campionul categoriei Mini ROK a încheiat sezonul en fanfare, ajungând la 12 curse câștigate în 2021. Misiunea sa nu a fost deloc ușoară, de vreme ce Alexandru Rad a fost mereu aproape, motivat să-și joace cartea în bătălia pentru titlul de vicecampion. Rad l-a obținut grație celor trei locuri secunde, însă a avut parte și de șansa eliminării lui David Ciureanu la startul ultimei curse a sezonului. Trofeul Mini ROK Ladies a fost adjudecat de către Sonia Crivoiruc, în fața Ruxandrei Cozma, care a triumfat pentru prima oară în sezon în acest weekend.

Nouă victorii și toate cursele încheiate pe podium - acestea sunt reperele lui Alexandru Iancu la finele sezonului în care s-a impus la categoria KZ. Cu ”doar” 14 podiumuri din 15 starturi, Roberto Lucaccioni a rămas mereu aproape, fapt ilustrat și de manșa pe care i-a răpit-o lui Iancu în etapa de final. Podiumul sezonului a fost completat de către Raul Pop, iar George Guli a tremurat pentru menținerea locului al patrulea în urma incidentelor cu Andrei Pielescu. Subcategoria Gold i-a revenit lui Guli (9 victorii) în fața lui Gianluigi Franceschini și Christian Mueller.