Blog

Antonia Vidican reușește marea surpriză!

Finala Romanian Karting Masters a dat ultimele răspunsuri în ceea ce privește campionii acestui sezon: Bogdan Cosma-Cristofor și-a desăvârșit parcursul fără ezitare către titlul categoriei Mini ROK, în timp ce Antonia Vidican l-a învins pe favoritul Darren Betea la Micro ROK, într-o dispută ce are însemnătate specială nu doar prin prisma unei prezențe feminine victorioase, ci și pentru că arată că trofeul de la cea mai populată categorie poate să nu se îndrepte mereu către cele mai mari echipe, oricine având șanse atâta vreme cât arată asemenea calități. 

Ce s-a întâmplat la București, categorie cu categorie?

 

PROMO KM

Pole position: Kovtunenko Platon (Borsch Racing/BIREL/COMER/Bridgestone)
Manșa 1: Dmytro Gorenko (Borsch Racing/BIREL/COMER/Bridgestone)
Manșa 2: Kovtunenko Platon (Borsch Racing/BIREL/COMER/Bridgestone))
Manșa 3: Kovtunenko Platon (Borsch Racing/BIREL/COMER/Bridgestone)
Rezultate finale: Dacă în etapa precedentă de la Prejmer asistam la victoriile lui Teodor Vasâlcă și Darius Constantin Ispas, de această dată plutonul de 10 concurenți a stat sub dominația piloților din Ucraina, componenți ai clubului Borsch Racing. Dmytro Gorenko s-a impus în prima manșă în fața conaționalilor Nikita Potetiuev și Kirill Selekhman, însă Kovtunenko Platon a recidivat apoi cu o duminică perfectă, în care a înregistrat succese în ambele curse a câte cinci tururi. Cel mai bun rezultat al lui Vasâlcă a fost un loc secund în ultima întrecere a sezonului.

 1. PLATON Kovtunenko (Borsch Racing/BIREL/COMER/Bridgestone)
 2. POTETIUIEV Nikita (Borsch Racing/BIREL/COMER/Bridgestone)
 3. GORENKO Dmytro (Borsch Racing/BIREL/COMER/Bridgestone)
 

MICRO ROK

Pole position: Robert Pulbere (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Manșa 1: Robert Pulbere (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Manșa 2: Robert Pulbere (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Manșa 3: Robert Pulbere (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Rezultate finale: După o perioadă de absență, Robert Pulbere a revenit în campionat cu o nouă echipă și a dominat weekendul de final de sezon în fața celor ce-și disputau titlul până în ultimul moment, cel de-al doilea outsider remarcabil al etapei fiind Călin Costea (JMS Performance). Micro ROK a fost singura categorie care a ajuns să aibă cea de-a 18-a manșă cu miza supremă a câștigării campionatului. După ce Makar Palshin (Borsch Racing) a fost scos din calculele matematice în cursa a doua, bătălia finală s-a purtat în trei: Antonia Vidican (Vidi Top Sport) i-a luat puncte în toate cele trei manșe lui Darren Betea (BRT), devansându-l pe acesta și semnând o frumoasă surpriză. În cărți s-a mai aflat și Illya Haza (Borsch Racing), un pilot care nu poate să nu se gândească la ideea că ar fi fost campion dacă n-ar fi venit în RKM abia de la etapa a treia.

 1. Robert Pulbere (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
 2. HAZA Illya (BORSCH RACING/ENERGY CORSE / VORTEX / Levanto)
 3. COSTEA Calin (JMS PERFORMANCE/DR / VORTEX / Levanto)

MINI ROK

Pole position: Bogdan Cosma-Cristofor (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Manșa 1: Bogdan Cosma-Cristofor (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Manșa 2: Bogdan Cosma-Cristofor (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Manșa 3: Bogdan Cosma-Cristofor (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
Rezultate finale: Sezonul s-a încheiat fără ca vreun pilot al acestei populate clase să aibă în palmares vreo manșă câștigată în fața lui Bogdan Cosma-Cristofor. Doar absențele acestuia de la două etape au făcut ca titlul să-i revină abia în ultima zi. Cei mai apropiați adversari au fost de această dată coechipierul Cristian Velciu și pilotul Real Racing David Nicolaie. Acesta din urmă a devenit vicecampion, în timp ce Velciu a realizat operațiunea necesară pentru a lua bronzul sezonului, recuperând deficitul ce-l separa de Patrick Săliștean (Autosally). Sonia Crivoiruc (Prejmer Circuit) și-a prelungit seria victoriilor Mini ROK Ladies până la cuantumul de 16 din 18 starturi.

 1. Bogdan Cosma-Cristofor (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
 2. Cristian Velciu (GULSTAR RACING/KR/VORTEX/Levanto)
 3. David Nicolaie (REAL RACING/TONY KART / VORTEX / Levanto)

JUNIOR ROK

Pole position: Luca Paul Viișoreanu (Real Racing/TONY KART/VORTEX/Levanto)
Manșa 1: Luca Paul Viișoreanu (Real Racing/TONY KART/VORTEX/Levanto)
Manșa 2: Lev Krutogolov (Borsch Racing/TONY KART/VORTEX/Levanto)
Manșa 3: Luca Paul Viișoreanu (Real Racing/TONY KART/VORTEX/Levanto)
Rezultate finale: Lipsit de presiune odată ce-și asigurase matematic titlul de la etapa precedentă, Luca Paul Viișoreanu a evoluat dezinvolt și a învins, după cum i-a fost mai mereu obiceiul în acest an, în două manșe din cele trei. Una a mers către Lev Krutogolov, care ar fi avut nevoie să-l învingă pe Viișoreanu încă o dată la ultimul start, însă campionul nu a mai fost surclasat și astfel David Cosma-Cristofor, absent la această etapă, a rămas pe poziția a doua în clasamentul general în fața pilotului Borsch Racing.

 1. Luca Paul Viișoreanu (Real Racing/TONY KART/VORTEX/Levanto)
 2. Lev Krutogolov (Borsch Racing/TONY KART/VORTEX/Levanto)
 3. Kevin Vlasceanu (TOKA RACING/BIREL / VORTEX / Levanto)

KZ2

Pole position: Costin Tudor Ion (REAL RACING/TONY KART/VORTEX/Levanto)
Manșa 1: Darius Lucian Babaioana (TRANSKART RACING CLUB/KR/TM/Levanto)
Manșa 2: Darius Lucian Babaioana (TRANSKART RACING CLUB/KR/TM/Levanto)
Manșa 3: Darius Lucian Babaioana (TRANSKART RACING CLUB/KR/TM/Levanto)
Rezultate finale: Costin Tudor Ion se prezenta în finală cu titlul deja acontat și 13 manșe câștigate dintr-un total de 15. Dar cine ar fi pariat contra acestuia la București? Cursa de sâmbătă putea fi doar un incident izolat, însă rezultatul acesteia atrage după sine și poziția pe grila următoarei manșe, acolo unde Ion a percutat kartul celui aflat în fața sa pe grilă la startul de pe loc. Nu i-a rămas altceva decât să semneze o frumoasă recuperare de pe 14 până pe 2 în ultima cursă a weekendului, în timp ce Darius Lucian Babaioana a zburdat către scorul perfect pe seama celor trei victorii ce au părut facile în fața lui Andrew Denis Boriceanu (Drinago Racing) și Octavian Cristian Costache (C.S. Agronomia București). O ultimă cursă cu probleme pentru Costache a făcut ca totalul lui George Guli (Superkart Racing Team) să fie superior în etapă, învingătorul subcategoriei Gold (35+) fiind astfel și pe treapta a treia a podiumului de la categoria KZ.

 1. Darius Lucian Babaioana (TRANSKART RACING CLUB/KR/TM/Levanto)
 2. Andrew Denis Boriceanu (DRINAGO RACING/TONY KART / TM / Levanto)
 3. George Guli (Superkart Racing Team/BIRELART / TM RACING / Levanto)

Rezultatele complete și alte informații utile sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției. Vizitați și paginile de facebook și Instagram ale seriilor Karting Masters.