Blog

Racing Queen și Jouleless Racing, învingători în sensul antiorar

Premiera reprezentată de parcurgerea traseului de la Prejmer în sens antiorar a adus o nouă victorie pentru campionii en-titre ai categoriei Supercup și egalitate în clasamentul general al categoriei Clubsport la jumătatea sezonului. 

Ce s-a întâmplat la Prejmer, categorie cu categorie?

CLUBSPORT: Podium identic cu cel al primei etape

Pole position: ABC RACING 1:12.660
Rezultate finale: 16 echipaje s-au lansat în căutarea podiumului la această categorie, egalând numărul de înscrieri de la prima rundă a anului. Aceleași trei grupări au ridicat trofeele la final, fotografia de la festivitatea de premiere având o singură modificare, dar de mare însemnătate: Jouleless Racing (Mihnea Constantin Nica, Andrei Mărgărit și Kristopher Schlett) și-au luat de această dată revanțșa în fața ABC Racing, egalându-i astfel și la general. West Competition Racing continuă seria medaliilor de bronz (unde au terminat și sezonul trecut, dar și prima etapă), dar cu bucuria de a fi redus mult din deficitul existent în luna mai - de la 3 tururi deficit la doar unul. Totodată, a fost pasionantă disputa pentru cel mai rapid tur al acestei categorii: Mărgărit și Cristian Rus (Racing League Romania) au oprit cronometrul la 1:13.0, însă pe final a venit Dragoș Simion (West Competition Racing) cu un tur de 1:12.946 ce va rămâne referința Clubsport până la următoarea cursă disputată în sens antiorar. După ce au încheiat prima etapă pe 10, respectiv 9, echipajele Apexs și Racing League Romania s-au descurcat mult mai bine de această dată și s-au clasat pe 4 și 5, în fața PG Motors și Q8 Oils Racing Team.

  1. #21 JOULELESS RACING 257 tururi MARGARIT ANDREI ALEXANDRU / NICA MIHNEA CONSTANTIN / SCHLETT KRISTOPHER ALEX
  2. #19 ABC RACING 256 tururi BALTA BOGDAN / DRAGOVTEV VEACESLAV / PANAZAN AMEDEO ANDREI / PAVEL IONUT CRISTIAN
  3. #10 WEST COMPETITION RACING 255 tururi APOSTOL SEBASTIAN / GRAMA VASI / TUFEANU CATALIN / SERBAN DARIUS / SIMION DRAGOȘ

Cel mai rapid tur: Dragoș Simion - #10 WEST COMPETITION RACING - 1:12.946 (61.20 Km/h)

SUPERCUP: 275 de tururi în sens antiorar

Pole position: Racing Expert 1:12.922
Rezultate finale: Prima oră a stat sub semnul ritmului impus de Mihai Drăgan, noul recrut al echipajului Racing Expert. Acesta a rulat constant, fiind totodată ajutat de luptele purtate de adversarii de la categoria sa, prin care aceștia s-au încetinit reciproc. Daniel Vonica (Red Motor Racing Team) și-a croit drum prin pluton după problemele cu care s-a confruntat în turul inaugural, iar coechipierii Andrea Raimondi și narcis Moldovan au continuat munca sa și au început să construiască un ecart consistent în fruntea cursei. Cum rivalii direcți de la Racing Queen au fost nevoiți să-și anticipeze opririle la standuri, bătălia s-a purtat de la distanță timp de mai bine de două ore. Abia în ultimele 30 de minute, când echipajul Red Motor Racing Team și-a efectuat ultimele două opriri obligatorii din totalul de 7 a devenit evident faptul că avansul construit nu era suficient, Raimondi ieșind la câteva secunde în urma noilor lideri. Astfel, Racing Queen (Cătălin Cancel, Ovidiu Cancel și Mario Motica) ajung la 2 victorii din 2 în acest sezon și 4 din 5 în istoria EKM, aceasta fiind cea mai strâns disputată. În acest sens, trebuie semnalat și ritmul excelent arătat de Banat Karting Team, care au completat podiumul categoriei cu același număr de tururi parcurse ca și primii doi - 275, Adrian Cacovean semnând cel mai rapid tur al cursei în 1:12.497. Racing Expert s-au clasat pe poziția a patra, la două tururi în urma învingătorilor, iar echipajul 4FUN (Edwin Keleti, Mihai Beldie, Luca Viișoreanu, Alex Iancu și Mario Pîrvulescu) și-a asigurat nu doar o doză sănătoasă de distracție, ci și bazele unui material video ce va spune întreaga poveste a unei asemenea competiții.

  1. #20 RACING QUEEN 275 tururi CANCEL CATALIN / CANCEL OVIDIU / MOTICA MARIO
  2. #13 RED MOTOR RACING TEAM 275 tururi MOLDOVAN NARCIS / RAIMONDI ANDREA / VONICA DAN
  3. #8 BANAT KARTING TEAM 275 tururi PIRLOGEA OVIDIU / CACOVEAN ADRIAN / KOMIVES MARIUS

Cel mai rapid tur: Adrian Cacovean - #8 BANAT KARTING TEAM - 1:12.497 (61.57 Km/h)

Rezultatele complete și alte informații utile sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției. Vizitați și paginile de facebook și Instagram ale seriilor Karting Masters.

Următoarea etapă de anduranță va aduce premiera unei curse nocturne în România, Prejmer Raceway fiind locația-gazdă pe 20 august.