Blog

Racing Queen și ABC Racing deschid sezonul EKM cu victorii

Amenințarea ploii nu s-a concretizat la etapele din sezonul inaugural, însă prima rundă din 2022 a adus și o întrerupere cu steag roșu din pricina unei averse. La reluarea cursei de 6 ore, pista în uscare a fost o provocare inedită pentru concurenții care au confirmat interesul pentru anduranță rezervând rapid toate locurile pe grilă și la această rundă. 

Ce s-a întâmplat la Prejmer, categorie cu categorie?

CLUBSPORT: Victorie decisă în 263 de tururi

Rezultate finale: Ploaia survenită în ora a patra a indus o pauză forțată, iar la restart a impresionat numărul foarte mic de erori pe pista încă umedă. În pofida faptului că 16 din cele 22 de echipaje erau înscrise la categoria Clubsport, rezervată amatorilor, standardele de pilotaj au fost ridicate, iar timpii de 1 minut și 12 secunde pe turul de circuit de la Prejmer au fost semnați de toți ocupanții podiumului. ABC Racing și Jouleless Racing au tot alternat în fruntea cursei, la final cele două echipaje fiind separate de doar 17 secunde după 263 de tururi parcurse. ABC Racing (Bogdan Baltă, Veaceslav Dragovtev, Amedeo Panazan, Ionuț Cristian Pavel) s-au impus la debutul în lumea EKM, semnând și cel mai rapid tur al categoriei prin Amedeo Panazan. Podiumul a fost completat de West Competition Racing, care au recuperat după ce fuseseră întârziați de un incident în turul inaugural și de o problemă tehnică ulterioară.

  1. #19 ABC RACING 263 tururi BALTA BOGDAN / DRAGOVTEV VEACESLAV / PANAZAN AMEDEO ANDREI / PAVEL IONUT CRISTIAN
  2. #21 JOULELESS RACING 263 tururi MARGARIT ANDREI ALEXANDRU / NICA MIHNEA CONSTANTIN / SCHLETT KRISTOPHER ALEX
  3. #10 10 WEST COMPETITION RACING 260 tururi APOSTOL SEBASTIAN / GRAMA VASI / TUFEANU CATALIN / SERBAN DARIUS

Cel mai rapid tur: Amedeo Panazan - #19 ABC RACING - 1:12.399 (61.66 Kph)

SUPERCUP: 282 de tururi în șase ore de competiție

Rezultate finale: Categoria Supercup a fost dominată de Red Motor Racing Team în primele trei ore, Dan Vonica reușind să construiască un ecart semnificativ în prima sa secvență de pilotaj, ce a depășit 80 de minute. Narcis Moldovan a continuat în aceeași notă, în timp ce campionii de anul trecut, Racing Queen, au fost nevoiți să-și scurteze două secvențe, aducând astfel în luptă și echipajul Banat Karting Team. La jumătatea întrecerii au survenit însă două probleme succesive pentru Red Motor Racing Team, Andrea Raimondi fiind nevoit să schimbe kartul după o pierdere însemnată de timp. Astfel, Ovidiu Cancel, Cătălin Cancel și Mario Motica au urcat pe prima poziție, pe care nu au mai cedat-o până la final. Racing Queen începe așadar apărarea titlului cu maximum de puncte în prima dintre cele patru etape ale Endurance Karting Masters 2022. 

  1. #20 RACING QUEEN 282 tururi CANCEL CATALIN / CANCEL OVIDIU / MOTICA MARIO
  2. #13 RED MOTOR RACING TEAM 281 tururi MOLDOVAN NARCIS / RAIMONDI ANDREA / VONICA DAN
  3. #8 BANAT KARTING TEAM 281 tururi PIRLOGEA OVIDIU / CACOVEAN ADRIAN / KOMIVES MARIUS

Cel mai rapid tur: Gregory Rondin - #7 RACING EXPERT - 1:11.977 (62.02 Kph)

Următoarea etapă de anduranță va avea loc pe 9 iulie, gazdă fiind tot Prejmer Raceway.

Rezultatele complete și alte informații utile sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției. Vizitați și paginile de facebook și Instagram ale seriilor Karting Masters.