Blog

Trei note maxime la Prejmer

Cea de-a doua etapă a sezonului din Romanian Karting Masters a propus dispute entuziasmante la toate categoriile, remarcații acestui weekend fiind Darren Betea, Bogdan Cosma-Cristofor și Costin Tudor Ion.

Cu 17 concurenți pe grilă, categoria Micro ROK a fost marcată de evoluția fără greșeală a lui Darren Betea (BRT), care s-a impus în toate cele trei manșe. Antonia Vidican (Vidi Top Sport) s-a clasat pe poziția secundă în ambele curse de duminică, iar Robert Pulbere (Formula K RO) a fost pe podiumul primelor două alergări. Victor Gorun (Prejmer Circuit) s-a clasat al treilea în finala de sâmbătă, însă parcursul din ziua decisivă a fost afectat de problema dinainte de startul manșei secunde, în timp ce Adam Pîrvu (Drinago Racing) a sosit al treilea în ultima cursă a weekendului. În clasamentul general, Betea are un avans de 17 puncte în raport cu Vidican și de 48 de puncte față de Pulbere.

Bogdan Cosma-Cristofor (Gulstar Racing) a continuat la Prejmer seria perfectă începută la București, reușind să se desprindă de plutonul celor 16 urmăritori în fiecare manșă. Cursele au fost însă deosebit de animate prin duelul purtat de fiecare dată de David Nicolaie (Real Racing) și Cristian Velciu (Gulstar Racing). Cei trei au monopolizat podiumurile și se află pe primele poziții ale clasamentului general, Nicolaie având un deficit de 42 de puncte în raport cu liderul Cosma-Cristofor, iar Velciu acuzând o întârziere de 45 de puncte. Sonia Crivoiruc (Prejmer Circuit) a cucerit trofeul Mini ROK Ladies și se află pe locul al cincilea în clasamentul general, la 11 puncte în urma lui Patrick Săliștean (Autosally).

Dacă la București rivalul cel mai apropiat al lui Luca Paul Viișoreanu (Real Racing) a fost David Cosma-Cristofor (Gulstar Racing), de această dată David Drăgan (Gulstar Racing) a reprezentat cea mai mare amenințare. În ambele weekenduri, însă, Viișoreanu a fost învins doar într-o singură manșă, reușind să recidiveze cu victorii în zilele de duminică. Astfel, el se distanțează la 27 de puncte de David Cosma-Cristofor, însă e de așteptat să avem parte de aceleași curse extrem de strânse la categoria Junior ROK în continuare.

Categoria KZ a fost dominată cu facilitate de Costin Tudor Ion (Real Racing), care a reușit să construiască ecarturi de peste 10 secunde în fiecare manșă în raport cu Andrew Denis Boriceanu (Drinago Racing). Cei doi sunt la începutul parcursului în cadrul acestei categorii, Ion fiind la al cincilea weekend competițional (după International Karting Masters 2021), iar Boriceanu la al doilea. Gianluigi Franceschini (Superkart Racing Team) a ocupat de fiecare dată a treia treaptă a podiumului, impunându-se la KZ Gold în fața lui Philipp Koehler (JMS Performance) și George Guli (Superkart Racing Team).

Următoarea etapă a campionatului va avea loc pe circuitul Speed Park de la Bacău, în weekendul 3-5 iunie.